- مقدمه
- کاربرد پایه دریل
- موتور
- میله
- قلاب نگهدارنده جلویی
- چراغ راهنما
- آهنربا الکترومغناطیس
- محفظه
- دستهها
- ایمنی پایه دریل
- مزیتهای پایه دریل
- انواع پایه دریل
- نکاتی برای خرید پایه مته
- نکات ایمنی
- سخن پایانی
مقدمه
پایه دریل یک دستگاه قابل حمل تخصصی است که بعضی از آنها مجهز به آهنربای الکترومغناطیسی یا پایه آهنربای دائمی است. از آن برای سوراخ کردن فولاد و فلزات مشابه استفاده میشود.
این دستگاه به اندازه یک دستگاه دریل معمولی قابل حمل است و در عین حال به اندازه یک دریل پرسی یا صنعتی پایدار و ثابت باقی میماند. این ویژگیها از دقت زیاد و عملکرد سریعتر خبر میدهد. اگر نمیتوانید سطح یا موادی را که قصد سوراخ کردن یا حفاری آنرا دارید، جابجا کنید؛ شما به راحتی میتوانید پایه دریل را به سمت آن ببرید. جای تعجب نیست که آنها در طیف متنوعی از صنایع، از کشتی سازی گرفته تا ساخت فولاد، و همچنین ساخت و ساز ساختمان و نجاری مورد استفاده قرار میگیرند.
پایه دریل میتواند در سطوح مختلف بدون در نظر گرفتن مسافتهای دور و سایر مسایل مشکل ساز کار کنند. اگر به دنبال این هستید که کاربردهای پایه دریل را بشناسید، با ما همراه باشید تا این اطلاعات را به شما بدهیم. برای پاسخ دادن به سوال کاربرد پایه دریل چیست؟ با ابزارسرا همراه باشید.
این ابزار یک دستگاه تثبیت کننده است که برای نگه داشتن یک دستگاه چرخشی الکتریکی نظیر دریل در موقعیت خود طراحی شده است. دریل در پایه نصب میشود و برای استفاده در موقعیت مورد نظر قفل میشوند. اهرم دستی یا چرخهای دوار روی پایه دریل به کاربر این امکان را میدهد که به صورت دستی دریل تثبیت شده را مستقیماً بر روی سطح موردنظر پایین بیاورد.
ایجاد یک سری سوراخ های عمود بر هم و یکنواخت با دریل ثابت، کار را بسیار آسانتر میکند.
کاربرد پایه دریل
بسیاری از پایه دریلها دارای اجرای قابل تنظیم برای نصب ابزار دریل در اندازههای مختلف هستند.
دریلهای سنگینتر ممکن است نیاز داشته باشند که پایه به میز کار پیچ یا بسته شود تا از واژگونی ناشی از دستگاه نصب شده جلوگیری شود.
اجزای پایه دریل
بهترین راه برای درک نحوه عملکرد یک پایه دریل این است که به نحوه کار اجزای آن به صورت مستقل و با هم نگاه کنیم.
موتور
اکثر پایه دریلها از موتور DC استفاده میکنند. موتورهای گیربکسی برای استفادههای مکرر و سنگین در مواقعی که نیاز به کاهش هزینههای خود دارید، بهترین عملکرد را دارند. موتورهای گیربکس گرانتر هستند اما میتوانند عمر دستگاه را به میزان قابل توجهی افزایش دهند.
میله
این قسمت به مته متصل میشود و برای تنطیم دستی یا تغییر سریع دریل به کار میرود.
قلاب نگهدارنده جلویی
این قسمت نقطه اتصال بین میله و دریل است. به علاوه اینکه یک وظیف دیگر دارد؛ برای جلوگیری از سوراخ کردن بیش از حد توسط اپراتور تنظیم میشود.
چراغ راهنما
چراغ راهنما یک شعاع متمرکز از نور را دقیقاً زیر دریل میتاباند تا قدرت دید و دقت محل سوراخ کاری یا حفاری افزایش یابد.
آهنربا الکترومغناطیس
با فشار این دکمه پایه دریل محکم به سطح فولادی یا جایی که باید مستقر شود، میچسبد.
محفظه
محفظه از اجزای داخلی دستگاه محافظت میکند و همچین از اپراتور در برابر پرتاب قطعات مراقبت میکند.
دستهها
این قسمت برای حرکت دادن دریل تعبیه شده است که توسط اپراتور به کار گرفته میشود و به سمت بالا یا پایین حرکت میکند.
ایمنی پایه دریل
پایه دریل ممکن است به روغن کاری و روان کاری نیاز داشته باشند تا به آرامی بالا و پایین حرکت کنند. شن و گرد و غباری که در چرخ دندهها گیر کرده است ممکن است عملکرد پایه دریل را دشوار کند. یک پوشش سبک از گریس اغلب در بالا و پایین رفتن بدون مشکل و روان ابزار به نوعی کیفیت و سرعت کار را افزایش میدهد.
یک پایه دریل که به طور ایمن نصب شده است، امکان عملکرد بدون دست را فراهم میکند. سطوح سخت را می توان با دست از محل مورد نظر ابزار عبور داد تا الگوها یا سوراخهای مدنظر را در آن ایجاد شود. فرو بردن مقدار بیش از حد دریل بر روی یک سطح سخت ممکن است پایه را واژگون کند.
خستگی و صدمات جدی معمولاً با استفاده مناسب از پایه دریل کاهش مییابد. نگه داشتن وزن مته برقی با دست معمولاً پس از چند دقیقه استفاده دشوار میشود. موتورهای دریل برقی معمولا به سرعت گرم میشوند و این گرما میتواند نگه داشتن ابزار را بدون دستکش ایمنی بسیار اذیت کننده و ناراحت کنند سازد.
این ابزار کارآمد، دست اپراتور را آزاد نگه میدارد تا ابزارهای دیگر را در دست بگیرد و کارهای دیگر را پیش ببرد؛ در حالی که پایه دریل را در جای خود رها کرده است.
مزیتهای پایه دریل
با یک پایه میتوانید دریل را طوری نصب کنید که سوراخهایی که قرار است دریل یا حفاری شوند با دقت میلی متری ایجاد کنید. در صورتی که از این دستگاه در کارگاه خود داشته باشید، این ایستگاه به عنوان اولین انتخاب شما برای حفاری کامل سوراخها در هر زاویهای خوهد بود.
چه برای پروژه های خانگی، چه ساخت مبلمان و یا تعمیرات کالاهی مختلف باشد، پایه دریل یک ابزار مناسب برای آسانتر کردن بسیاری از کارها محسوب میشود. به خصوص که همچنان میتوانید از دریل خود به طرز دلخواه هم و جدا از پایه هم استفاده کنید.
انواع پایه دریل
پایه متحرک
پایهها به دو دسته متحرک و ثابت تقسیم میشوند. پایه دریل متحرک باعث صرفه جویی در فضا، دارای انعطاف پذیری برای استفاده و قیمت نسبتا ارزانی دارند. پایههای متحرک در واقع به جای پایه، به نوعی کمکی برای سوراخ کاری یا حفاری هستند، زیرا این دستگاهها وزن دریل را نگه نمیدارند، بلکه فقط برای حفاری دقیق سوراخ شرایط را مهیا میکنند. این نکته بسیار مهمی است که در هنگام خرید باید به آن توجه و دقت کنید.
تفاوت دیگر پایههای متحرک با انواع ثابت این است که متحرکها مستقیماً روی قطعه کار قرار میگیرند بنابراین هیچ صفحه پایهای وجود ندارد. برای سوراخ کاری روی قطعات کار یا روی دیوار و همچنین سوراخهای زاویهدار، پایه های متحرک دقیقاً ابزار مناسبی هستند.
پایه این ابزار متحرک که نمیتوانند وزن یک چکش دریل بزرگ را تحمل کنند به طور طبیعی برای دریلهای سبک یا دریل شارژی مناسبتر هستند. آنها از نظر انعطاف پذیری بی نظیر هستند.
پایه ثابت
صنعتگرانی که به صورت حرفهای کار میکنند و برای دستگاه دریل خود به یک پایه دریل نیاز دارند، حتما یکی از این ابزارها را در محل کار خود دارند. در این نوع، دریل نه تنها ثابت نگه داشته میشود، بلکه میتوان آن را کاملاً بر روی سطح موردنظر قرار داد. این ابزار لوازم جانبی مناسبی برای یک دریل سنگین و قدرتمند است.
پایه دریل ستونی یا پرس
نوع دیگر این ابزار، اکثرا در کارگاهها برای سوراخ کاری حرفهای به کار بسته میشوند. علاوه بر پایههای متحرک و ثابت، پایههای ستونی مانند پایه دریل نمونه بردار بوش نیز وجود دارد. این ابزار دستگاههای بزرگ و سنگینتری از انواع ثابت هستند که سر مته مخصوص به خود را دارند.
پایههای ستونی هنگام خرید، بسیار گران قیمت هستند که البته سودمندیشان را درجای دیگر نشان میدهند. به خصوص اگر برای مته کاری بسیار دقیق ارزش قائل باشید یا به طور مکرر فلز و سایر مواد سخت را سوراخ میکنید و یا حتی سوراخ کاری دقیق را به صورت سِری انجام دهید.
اگر به فکر خرید هستید، نباید فراموش کنید که به جای دائمی در کارگاه شما نیاز دارد، زیرا بسته به مدل وزن آن بین 50 تا 100 کیلوگرم است. یک تفاوت مهم با پایه دریلهای قبلی، تنظیم دور در دقیقه در این نوع است.
نکاتی برای خرید پایه مته
فرقی نمیکند که کدام نوع را انتخاب کنید: کاملاً مطمئن شوید که دریل شما در نگهدارنده جای میگیرد و اندازه مناسبی دارد.
معیار دیگر تصمیم گیری، میزان حرکت دریل است. یعنی تا چه حد میتوان یک مته را به حداکثر عمقی که مدنظر است، فرو برد. این مشخصات مربوط به مدلهایی است که با میز ثابت یعنی پایه دریل ثابت است. به طور معمول، عمق حفاری بین 60 تا 80 میلی متر متغیر است.
نکات ایمنی
با اینکه این ابزار ایمنی و دقت را افزایش میدهد اما هرگز از رعایت نکات ایمنی در استفاده از این دستگاه غاقل نشوید. نکاتی نظیر پوشیدن لباس ایمنی، عینک ایمنی، گوشی ایمنی و کفش ایمنی.
لباس یا دستکش گشاد نپوشید.
موی بلند یا جواهرات و زیوالات را جمع کنید، چون ممکن است به مته گیر کنند.
هرگز دریل را در حین کار تنظیم نکنید.
• هرگز مته را مجبور نکنید بیش از حد و با سرعت مضاعف سوراخ کند. اجازه دهید تا خود دستگاه به نرخ دور در دقیقه مناسب برسد.
سطح موردنظر باید به وسیله گیره یا امثال آن به میز بسته یا محکم شود.
هرگز محافظ را خارج نکنید مگر اینکه توسط تکنسین ایمنی تایید شده باشد.
سخن پایانی
پایه دریل یکی از ابزاری است که دقت در دریل کاری را به نحو خیلی زیادی افزایش میدهد. آنها در انواع متفاوتی ساخته و طراحی میشوند. در این مقاله به انواع آن که شامل پایه دریل متحرک، ثابت و ستونی و نیز کاربردهای آن جهت ثابت نگه داشتن انواع دریلها جهت سوراخ کاری و حفاری بود، پرداختیم. امیدواریم توانسته باشیم به سوال کاربرد پایه دریل چیست؟ پاسخ مناسب و درخوری داده باشیم. هر گونه سوال یا پیشنهاد دیگری که به ذهنتان میرسد، خوشحال خواهیم شد که آنرا شنیده و پاسخ را بیابیم.
شما هم اکنون میتوانید پایه دریل را با ارسال رایگان یک روزه به سراسر کشور (و پرداخت در محل فقط در تهران) از طریق سایت ابزارسرا به صورت آنلاین سفارش دهید.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.