مقدمه
شاید ضروری ترین بخش هر جعبه ابزاری دریل است که برای بسیاری از کارهای تعمیر و نگهداری و تعمیرات در اطراف خانه بسیار کارآمد و به درد بخور است. این ابزار میتواند به صورت دستی یا برقی باشد. اگرچه دریل برقی موثرتر و رایج ترین نوع دریل در بین مردم عادی و مشاغل فنی و تعمیراتی است.
اندازه دریل با حداکثر ساقه متهای که سه نظام آن میتواند در خود جای دهد تعیین میشود.
دریل برقی که عمدتاً برای سوراخ کردن یا حفاری تقریباً در هر نوع موادی استفاده میشود، میتواند برای کارهای مختلف دیگری نیز استفاده شود، که توسط تعدادی لوازم جانبی و ملحقات این اتفاق میافتد. این کارهای مختلف شامل سنباده زدن، باز و بسته کردن پیچها، آسیاب کردن و مخلوط کردن رنگ یا مواد میشود. در این مقاله با هدف رسیدن به پاسخ دریل برقی چیست پیش میرویم.
مرور اولیه در مورد دریل برقی چیست
انواع مختلفی از دریل برقی وجود دارد، بیشتر آنها به عنوان دریل برقی یا دریل شارژی با باتری در دسترس عموم قرار دارند. به طور کلی، هرچه ظرفیت سه نظام (چاک هم نام دارد) بزرگتر باشد، موتور بزرگتر خواهد بود.
به همان میزان که قدرت دریل افزایش مییابد، مته کندتر کار میکند تا گشتاور یا قدرت چرخشی بیشتری را برای حفاری سوراخ های بزرگتر در موادی نظیر فولاد یا مصالح بنایی ایجاد کند.
دریل بسته به هدفی که برای آن طراحی شده است، میتواند تک سرعته باشد. نیز دو یا سه سرعت از پیش تعیین شده داشته باشد یا قابلیت سرعت متغیر یا چند سرعتی را در خود جای داده باشد.
در صورت استفاده از دریل برای نصب پیچها، برخورداری از سرعت متغیر ضروری است. و همچنین عملکرد معکوس؛ که به کاربر این امکان را میدهد که پیچها را باز کند. در بسیاری از دریلها از کلاچهای قابل تنظیم استفاده میشود تا در هنگام نصب پیچ، بدون کاهش سرعت موتور، یک پیچ نصب شود و عمر موتور را طولانیتر کند.
دریل برقی چیست؟
استفاده از دریل برقی بسیار آسان است. اساساً فشار دادن ماشه یا دکمه روشن/ خاموش موتور الکتریکی را روشن می کند و سپس مته یا پیچ گوشتی را میچرخاند. با این حال، پیشرفتهای بسیاری در طراحی و کنترل دریل به وجود آمده است، که طیف استفاده آنرا به میزان زیادی افزایش داده است.
اولین چیزی که باید در مورد دریل های برقی بدانید این است که چگونه نیرو میگیرند. مدل های فعلی هم با سیم و هم شارژی هستند. دریل برقی بر حسب آمپر و دریل شارژی بر حسب ولت اندازه گیری میشوند.
یک سوئیچ روشن/ خاموش، در همان جایی که انتظار حضور ماشه در یک تپانچه را دارید، وجود دارد که با فشار دادن آن، مته به حرکت درمیآید. دریلهای امروزی معمولا دارای یک ماشه با سرعت متغیر هستند، به این معنی که هر چه بیشتر فشار دهید، موتور الکتریکی شفت محرک را سریعتر میچرخاند. مدلهای ارزانتر با حداکثر یک سرعت کار میکنند، اما مدلهای گرانتر بین دو تا چندین سرعت متغیر را ارائه میکنند. سرعت آنها معمولاً بین 200 تا 2000 دور در دقیقه است.
نیرو از طریق موتور الکتریکی، توسط شفت محرک، چرخش را از طریق کلاچ منتقل میکند، که گشتاور مته را تنظیم می کند. بسیاری از مته ها دارای کلاچ قابل تنظیم هستند، برخی از آنها دارای 24 حالت تنظیم هستند. هرچه تنظیم کلاچ بالاتر باشد، دریل گشتاور بیشتری تولید میکند. هنگامی که مته به تنظیمات کلاچ از پیش تعیین شده می رسد، کلاچ محور محرک جدا می کند و به موتور اجازه می دهد بچرخد.
آخرین قسمت اصلی یک مته سه نظام است. مکانیزمی که در آن مته را به دریل توسط آچار یا بدون آن، میبندید. تا دهه 1980، سه نظامها کلید میخوردند، به این معنی که برای سفت کردن آنها به ابزار خاصی نیاز داشتید. امروزه تقریباً تمام دریلها بدون کلید هستند.
لوازم جانبی دریل برقی
البته دریل برقی بدون لوازم جانبی بی فایده است. این قطعات که برای اتصال در سه نظام طراحی شدهاند، میتوانند تعداد شگفتانگیزی از کارها را انجام دهند. رایج ترین انواع لوازم جانبی انواع متهها و پیچ گوشتیها هستند.
مته مانند دریلهایی که آنها را میچرخانند، در اشکال و طرحهای متنوعی هستند. اندازه متهها معمولاً از 1.64 اینچ تا 1.2 اینچ متغیر است و معمولاً برای سوراخ کردن چوب و فلز استفاده می شود.
حفاری و سوراخ کاری در بتن یا به قطعات خاصی با نوک تنگستن کاربید نیاز دارد. متههای ضربه ای مخصوصاً برای این کار مناسب هستند.
انواع مختلف دریل کدامند؟
دریل دستی
از یک دستهی میل لنگ متناسب با اندازه دست، برای چرخاندن یک چرخ دنده به هم پیوسته استفاده میکند که به نوبه خود مته نصب شده بر روی آنرا میچرخاند. اگر نیاز به تعداد سوراخ کم و محدودی احتیاج داشته باشید، این دریل مناسبتر است تا اینکه از دریل برقی استفاده کنید.
دریل دستی که برای سوراخ کاری روی چوب، فلز نرم و پلاستیک مؤثر هستند، عموماً اکثر متههای با قطر تا 6 میلی متر (4.1 اینچ) در سه نظام کلیددار یا بدون کلید خود جای میدهند. و همچنین میتوانند برای کاری پیچ گوشتی هم استفاده شوند.
دریل مکانیکی
اساساً یک نسخه بزرگتر از دریل دستی است که دارای صفحه زینی شکل برای تکیه دادن به آن است تا فشار اضافی در حین سوراخ کاری اعمال شود. اکثر مدلها برای ثبات بیشتر، دارای دسته جانبی هستند و بسیاری از آنها دارای دنده دو سرعته هستند.
دریل دستی مینیاتوری
مخصوص برای کارهایی مانند ساخت مدل، دریل دستی مینیاتوری سوراخهایی را بر روی قطعات فولادی بسیار کوچک و با سرعت زیاد ایجاد میکند. برای ایجاد سوراخهای پایلوت برای پیچهای کوچک مفید است. برخی از مدلها در دو انتها کولتهایی دارند که به کاربر این امکان را میدهد تا بدون نیاز به تغییر مته، متههایی با اندازههای مختلف را در دسترس خود داشته باشد.
دریل شتر گلو
مشابه دریل دستی، برای چرخاندن مته با چرخاندن دستی دسته در حین اعمال فشار سوراخ ایجاد میکند. این دریل برای سوراخ کردن چوب موثر است. عموماً ساقههای مته بزرگتری را نسبت به مته دستی میپذیرد و همچنین میتواند برای پیچکاری استفاده شود. برخی از مدلها دارای جغجغهای هستند که بریا سه نطام تعبیه شده است. این جغجغهای به کاربر امکان میدهد در مکانهایی که چرخش کامل دسته امکانپذیر نیست، مته کاری انجام دهد.
دریل فشاری
دریل فشاری که عمدتاً برای حفاری سوراخهای پایلوت یا پیش سازه استفاده میشود، از متههای بسیار ریز مته مستقیم (معروف به مته نقطهای) استفاده میکند که از طریق یک حرکت فشاری مکرر چرخانده میشوند. برخی از مدل ها دارای یک دسته توخالی برای ذخیره و نگهداری متهها هستند.
انواع دریل برقی
دریل برقی
اساسیترین دریل های برقی، دریل با مته چرخشی است که عمدتاً برای حفر سوراخ در مواد مختلف استفاده میشود. اینها میتوانند با برق (به عنوان مثال با سیم) یا با باتری (یعنی شارژی) کار کنند. عملکردهای مختلفی که در برخی از مدلها گنجانده شدهاند شامل سرعت متغیر و معکوس کردن میشوند و از اتصالات و متعلقات میتوان برای فعال کردن عملکردهای مختلف مانند سنبادهزنی و سنگزنی استفاده کرد.
دریل گیربکسی
مشابه دریل برقی اما با گشتاور بیشتر، به کاربر این امکان را میدهد که پیچها را نصب کند و همچنین مواد را با سرعت بیشتری سوراخ کند. مجدداً این نوع دریل برقی میتواند با برق یا باتری (شارژی) کار کنند و ویژگیها و پیوستهای مختلف، امکان عملکردهای متعدد را برای آن فراهم کنند.
دریل برقی چکشی
این دریل چکشی که برای کارهای سنگینتر نسبت به دریل برقی طراحی شده است، نه تنها میچرخد، بلکه یک ضربه چکشی سریع با ضربات در دقیقه (b.p.m) وارد میکند. این قابلیت آن را برای حفاری موثر در بتن و مصالح ساختمانی، به ویژه برای ایجاد سوراخهای بزرگتر، ایده آل میکند.
اکثر مدلها، دارای عملکرد چکش با سرعت متغیر و عملکرد معکوس هستند. آنها نیز میتوانند به عنوان دریل چرخشی معمولی استفاده شوند. مدلها و ضمیمههای مختلف که بهعنوان دریل چکشی برقی یا شارژی در دسترس هستند، عملکردهای متفاوتی را برای اجرا ممکن میسازند.
پیچ گوشتی برقی یا شارژی
مشابه دریل برقی است، اما به کاربر اجازه میدهد تا پیچها را باز یا بسته کند. آنها به صورت برقی یا شارژی کار میکنند و در دسترس عموم هستند.
دریل ستونی
دقیق تر از هر دریل قابل حمل، یک دریل پرسی است که از یک سر مته استفاده میکند که بر روی یک میز کار قابل تنظیم، قرار میگیرد. که هر دو به یک پایه محکم ثابت میشوند. اکثر مدلها شامل یک گیره و یک راهنما هستند که به کاربر امکان کنترل بیشتر هنگام سوراخ کردن را میدهد.
دریل سر کج
دریل سرکج برای سوراخ کردن در مکانهای تنگ طراحی شده است. متههای استاندارد در آن قرار نمیگیرند و میتوانند برقی یا شارژی باشد. برخی از مدل ها دارای یک دسته جانبی قابل تنظیم برای پایداری بیشتر، و یک کلید سه نظام و آچار هستند که به کاربر اجازه میدهد زاویه سر را تغییر دهد.
سخن پایانی
همانطور که اختراع برق زندگی انسان را متحول نمود، دریل با ورود خود به صنعت ابزار، آنرا هم متحول کرد. از ابتدای تاریخ اختراع دریل تاکنون مکانیزم عملکرد دریل ثابت باقی مانده است. با اضافه شدن قدرت برق به این ابزار بازدهی آن به طور چشم گیری افزایش یافته است. این تحول باعث شد دریل برقی جای خود را در هر خانه و کارگاهی باز کند. در این مقاله یه چیستی دریل برقی و انواع آن پرداختیم.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.