- دریل چیست؟
- تاریخچه دریل
- انواع دریل
- انواع مته دریل
- قطعات دریل
- طرز استفاده از دریل
- نتیجه گیری
دریل یعنی چی؟
دریل چیست؟ ابزاری جهت برش استوانهای شکل است. از آن برای ایجاد یا بزرگ کردن سوراخ و حفره دایرهای در مواد جامد استفاده میشود.
همگی ما، اغلب در خانه به این نیاز پیدا کردهایم، چیزی را آویزان کنیم یا چیزهایی را تعمیر کنیم. در هر دو مورد، برای انجام این کار، باید سوراخ هایی را ایجاد کنیم. با این حال، هر ابزاری برای هر نوع کاری ایدهآل و مناسب نیست. ممکن است به نظر برسد، دنیای دریل و مته بسیار ساده و بدون پیچیدگی است. اما دریلها فراتر از آن چیزیاند که فکرش را بکنید.
به اعتقاد اکثر فنی کاران و متخصصان ابزار، دریلهای برقی مختلف میتوانند بسیاری از کارها مربوط به خانه و کارگاه را به راحتی هرچه تمامتر انجام دهند. در این مقاله تلاش ما بر این بوده است تا به سوال دریل چیست؟ پاسخ مناسبی دهیم.
تاریخچه دریل
بیش از 37000 سال پیش، هومو ساپینس یا انسان اولیه مزایای ابزارهایی که میچرخند، را کشف کرد. همان ابتدا، یک سنگ تیز بود که وقتی با دست میچرخید، حفره کوچکی بر روی سطوح دیگر ایجاد میکرد.
در حدود 10000 سال پیش، مردم از متههای کمانی به عنوان اولین مته برخوردار از مکانیزم ماشینی استفاده میکردند. از این ابزار در صنایع چوبی، سنگکاری، و همچنین در دندانپزشکی و ساختن آتش استفاده میشد.
در سال 221 قبل از میلاد، چینیها متههایی را اختراع کردند که برای ایجاد سوراخهایی با قطر بزرگ استفاده میشد. در سال 1885، آیزاک سینگر بر اساس روشی که چینیها استفاده میکردند، متهای با نیروی بخار ساخت.
با این حال، بزرگترین پیشرفت در دنیای حفاری اختراع دریل برقی بود. این دریل توسط آرتور جیمز آرنوت و ویلیام بلانچ در سال 1889 ایجاد شد.
اما اولین مته مشابه آنچه امروز داریم توسط بلک اَند دکر به ثبت رسیده است. تصویر زیر اولین دریل که توسط بلک ساخته شده را نشان میدهد.
شاید سادهترین تعریف این ابزار توسط دیکشنری مِریام-وبستر ارائه شده است: “ابزاری با انتهای لبه دار یا نوک تیز برای ایجاد سوراخ در مواد سخت با چرخش یا ضربات متوالی.”
دریل برقی چیست و چه انواعی دارد؟
با وجود اینکه محبوبترین دریلها از نوع برقی ساده هستند، اما انواع متنوع و مختلف دیگری نیز وجود دارد. مهم نیست که قصد سوراخ کردن چه چیزی را دارید، به احتمال زیاد دریلی برای آن ساخته و طراحی شده است.
در این قسمت یک لیست بسیار خوب برای شروع آشنایی شما تهیه کردهایم:
دریل دستی
دریل دستی ساده ترین شکل دریلها است. آنها برای نصب پیچها گزینه بسیار مناسبی هستند. سهولت در استفاده، عدم نیاز به برق و وزن سبک، از قابلیتهای منحصر بفرد این نوع از دریلهاست.
دریل برقی و شارژی
این نوع برای اکثر کارهای تعمیری و سبک عالی هستند. در واقع سه نوع دریل برقی وجود دارد: دریل شارژی (دلر شارژي هم گفته میشود)
از باتری به عنوان منبع تغذیه استفاده میکنند، به راحتی میتوان آنها را جابجا کرد. به یاد داشته باشید حتما از پر بودن شارژ باتری یا باتریها اطمینان حاصل کنید.
معمولا قدرت کمتری نسبت به انواع برقی دارند، اما تکنولوژی جدید موتورهای براشلس تا حدودی این کمبود قدرت را تا حدودی تامین کرده است.
دریل برقی (که با کابل برق تغذیه میشوند)
این نوع دستگاه به علت اینکه به منبع برق دائمی یا موقت متصل میشوند، با تمام قدرت و ظرفیت خود میتوانند کار کنند. شاید تنها اشکالشان این باشد که قبل از استفاده باید از نزدیک بودن پریز برق به خودتان مطمئن شوید.
پیچ گوشتی برقی و شارژی
صدای آنرا در نزدیکی مکانیکیها به وفور میشنوید. این ابزار همانطور که از نامش مشخص است برای باز و بسته کردن پیچ و رول پلاک استفاده میشود.
آچار بکس برقی و شارژی
این ابزار بیشترین کاربرد را در کارگاه و مشاغل تخصصی و فنی دارند. همچنین برای نوع خاصی از پیچها موسوم به بُکس میکند.
دریل خانگی (ساده)
همانطور که از نامشان مشخص است، بیشترین کاربرد را برای مصارف خانگی و کارهای سبک دارند. برای مصارف فنی و صنعتی بایست از دریلهای مخصوص و با قدرت بیشتر استفاده کنید.
دریل گیربکسی
این دریل از ویژگی هوشمندی برخودار است. هنگامی که دستگاه احساس کند، به فشار بیشتری برای انجام دادن عمل نیازمند است؛ گشتاور دستگاه را افزایش پیدا میکند.
دریل چکشی (ضربهای)
دریل ضربهای مشابه به مدلهای استاندارد هستند اما یک ویژگی اضافی چکش کاری دارند. برای سوراخ کردن مواد سخت مانند بتن و سنگ عالی هستند. بسیاری از مدلها به شما امکان میدهند بین چکش زدن و چرخش سوئیچ کنید یا حتی از هر دو به طور همزمان استفاده کنید.
بتن کن
این دریلها برای کندن بتن در مقیاس کوچک کاربردی هستند. همچنین برای تخریب دیواری قدیمی و موادی که پوسیدهاند به کار گرفته میشوند.
چکش تخریب
بر خلاف بتن کن، این نوع برای تخریب در مقیاس بزرگ، همچنین دیوارهای ضخیم، سوراخ های بزرگتر و کندن زمین به کار بسته میشوند.
تخریب کننده (پیکور)
چکش تخریب یکی ابزار برقی میباشد که به طور ویژه جهت تخریب سازهها ساخته و طراحی شده است. ابزارهای چکش تخریب به اندازه کافی قوی هستند که میتوانند مواد مختلف مانند دیوارهای چوبی، سطوح بتنی و کف کاشی را تخریب کنند.
دریل همزن (میکسر رنگ/مصالح)
میکسر برای مخلوط کردن سریع و راحت موادی مانند رنگ، گچ، ملات و گاهی بتن طراحی شده است. مته این نوع با پرههای بلندی که دارد، این عملیات را ممکن میسازد.
دریل مگنت (مغناطیسی)
مته مگنت یک ابزار برقی قابل حمل و تخصصی است. برای سوراخ کردن فولاد و فلزات مشابه استفاده میشود. همچنین این قابلیت را دارد که بر روی سطح به صورت عمودی نصب و از دقت بالایی برخوردار است.
کرگیر (دریل نمونه بردار)
این وسیله جهت حفاری و ایجاد سوراخهایی در داخل سطوح بتنی، آجری یا سنگفرش شده از جمله کف و دیوار، به کار بسته میشود. این ابزار برای بسیاری از مشاغل ضروری است. از کانالکشی کولر تا نصب ابزارهایی مانند لوله و کابل کاربری دارد.
دریل بادی
این نوع از دریل معمولا در کارگاههای صنعتی و توسط تعمیرکارن، کارگران حرفهای و کارخانجات استفاده میشود. نیاز به یک منبع کمپرسور برای تامین انرژی لازم جهت چرخش مته نیاز دارند.
انواع مته دریل
دریلها متناسب با کاری که انجام میدهند دارای انواع مختلفی از مته یا اسکنه هستند. هر کدام از اینها، با توجه به اشکالی که دارند؛ کاربردهای متفاوتی هم دارند.
یک مجموعه از متهها دارای کاربری عمومیاند. این متهها را میتوان در چوب، فلز، پلاستیک و بیشتر مواد دیگر استفاده کرد.
همچین برای مواد مختلف متههای متفاوت در اشکال متنوع طراحی و ساخته شده است. به
عنوان مثال متهای که برای چوب است با متههای فلز، سنگ و بتن بسیار متفاوت هستند. امیدواریم تا بدین جا پاسخ کافی را به سوال دریل چیست؟ داده باشیم.
قطعات دریل
اکثر انواع دریل، دارای قطعات مشترکی هستند که هرکدام کاربرد خود دارند. در یک دریل برقی انتها دستگاه با سیم یا کابل رابط به برق متصل میشود.
همچنین کلید روشن/ خاموش و قفل کلید برای روشن نگه داشتن دستگاه تعبیه شده است. کلید تنظیم چپ گرد/ راست گرد در برخی از انواع وجود دارد.
قطعات داخلی این ابزار شامل: قاب، پره، آرمیچر، جاروبک، سیم پیچ استاتور، چرخ دنده و کموتاتور هستند.
در نهایت با محفظه یا سه نظام مواجه میشویم که مته در داخل آن نصب میشود.
طرز استفاده از دریل
برای استفاده از این وسیله، ابتدا از اتصال کابل برق یا شارژ بودن باتری اطمینان حاصل کنید. بعد از پیدا کردن نقطه موردنظر که قصد سوراخ کردن یا حفاری آنرا دارید، سر مته را بر روی نقطه موردنظر قرار دهید.
هیچگاه به صورت ناگهانی دکمه روشن/ خاموش را فشار ندهید؛ بلکه با فشاری بسیاری کم و به آرامی اینکار انجام دهید. با این تکنیک احتمال در رفتن ابزار از دستتان بسیار کاهش مییابد و ایمنی را بیشتر میکند.
پس از روشن کردن دستگاه، به تدریج سرعت مته را با فشار بیشتر بر دکمه میتوانید افزایش دهید.
رعایت نکات ایمنی هنگام کار با این ابزار، که اکثرا قدرت بسیار زیادی دارند، حائز اهمیت میباشد. رعایت این نکات ضروری است:
برای جلوگیری از آسیب به حس شنوایی، از محافظ گوش استفاده کنید.
ممکن است موادی از سطوح جدا و به اطراف پرتاب شود، پس استفاده از عینک ایمنی یا ماسک ایمنی را فراموش نکنید. همچنین پوشیدن کفش ایمن و دستکش ایمنی برای پیشگیری از سقوط قطعات جدا شده، بر روی پا و دست حیاتی است.
هرگز لباس گشاد یا جواهرات را هنگام کار استفاده نکنید، زیرا ممکن است در داخل مته یا حفره گیر کند.
بیشتر بخوانید!
دریل چیست؟ کاربردها و راهنمای انتخاب دریل مناسب
اگر در جستجوی بهترین دریل برای خود هستید، اولین گام شناخت نیازهای خودتان است. برای شناخت نیازتان این سوالات را جواب دهید:
به چه میزان از ساعت از دریل استفاده خواهید کرد؟
مواد یا سطوحی که در آن حفاری خواهید کرد، از چه نوعی است؟
عمق حفاری یا سوراخی که ایجاد میکنید، چقدر است؟
قدرت یا وات و میزان گشتاور مورد نیاز شما چقدر است؟
*نکته: میزان گشتاور دستگاه در میزان سفت کردن پیچها دخیل است.
با شناخت این عوامل و نیازهایتان در کنار مشورت با یک متخصص یا مشاورین ابزارسرا میتوانید، بهترین انتخاب را داشته باشید.
نتیجه گیری
دریل یک وسیله برقی یا دستی است که از ابتدای اختراع آن تاکنون، تغییر زیادی در مکانیزم عمل آن و کاربردی که دارد، اتفاق نیافته است. با بروز شدن تکنولوژی این ابزار برقی به تدریج به سمت کوچک شدن و پرقدرت شدن پیش رفتهاند. در این مقاله به صورت اجمالی با دریل، انواع و اجزای آن آشنا شدیم.
جهت خرید انواع دریل برقی شارژی میتوانید هم اکنون از طریق سایت ابزارسرا با ارسال رایگان به سراسر کشور اقدام کنید. همچنان اگر سوالی برای شما در خصوص سوال دریل چیست؟ باقی مانده است میتوانید آنرا با مطرح کرده تا درباره آن گفتگو کنیم.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.