مقدمه
چه در حال کار بر روی یک پروژه ساختمانی، یک پروژه برقکاری یا هر چیز دیگری که نیاز به استفاده از ابزار دستی و ابزار برقی داشته باشد، به احتمال زیاد مجبور خواهید بود سوراخهایی را در سطوح مختلف یا مواد ایجاد کنید. این سوراخ ها عموماً برای نصب پیچ، میخ، بیت و یا موارد دیگر در اجسام و سطوح مختلف استفاده میشوند.
دریلهای مختلفی در بازار موجود است که هر کدام مجموعهای از ویژگیها و مزایای منحصر به فرد خود را دارند. دریل چکشی برای سوراخ کاری در سنگ، دریل پیچ گوشتی برای باز و بسته کردن پیچ و مهره، دریل مگنت برای سوراخ کاری دقیق و دریل نمونه بردار برای برش انواع مواد هستند. اینها تنها تعداد کمی از انواع دریل را شامل میشود.
دانستن اینکه کدام دریل برای چه کاری بهترین است، برای استفاده حداکثری از ابزار ضروری است.
در حالی که برخی از آنها برای پروژههای کوچکتر ایده آل هستند، برخی دیگر برای استفاده سنگین ایده آل هستند و برخی دیگر حتی ممکن است برای حمل ایده آل باشند. به همین دلیل، هنگام انتخاب نوع مناسب دریل، جهت استفاده و رفع نیازهای مورد نظر، میتواند بسیار سردرگم کننده شود.
از این رو، ما در اینجا برخی از بهترین انواع دریلهایی که میتوانید برای جعبه ابزار یا کارگاه خود تهیه کنید، آوردهایم. با این مقاله، جزئیات و تفاوت های آنها را نیز پیدا خواهید کرد تا به شما در انتخاب راحتتر دریل کمک کند.
انواع دریل
هنگامی که قصد خرید دریل داشته باشید و به بازار یا فروشگاههای آنلاین نظیر ابزارسرا مراجعه کنید، با تعداد بسیار زیاد و متنوعی از دریل در اشکال مختلف مواجه خواهید شد. در حالی که انواع مختلف دریل مطمئناً از نظر کاربردههای ایده آلی که دارند، متفاوت هستند، حتی از نظر عملکرد و توان هم تفاوتهایی را شامل میشوند.
بر اساس نیاز و بودجه خود می توانید یکی از موارد زیر را انتخاب کنید:
دریل بادی مستقیم
اگر برای استفاده در فضاهای بسیار تنگ به دریل نیاز دارید، استفاده از دریل بادی مستقیم میتواند ایده خوبی باشد. به لطف طراحی کاملاً خطی و استوانهای آن، به راحتی در اکثر فضاها جا میشود. برخلاف اکثر دریلهای دستی دیگر، این نوع به هوای فشرده یا کمپرسور به عنوان منبع انرژی خود متکی است و باید این نکته را در نظر داشت.
دریل دستی
دریل دستی یکی از قدیمیترین طرحهای موجود در بازار هست. گزینهای بسیار کاربردی هستند که میتوانید در جایی که نمیخواهید از دریل برقی استفاده کنید، آنرا میتوان در نظر گرفت. همانطور که از نامش مشخص است، این نوع دریل با حرکت دست از طریق یک دسته چرخشی در کناره و یک مته در جلو، نیرو میگیرد.
دریل دستی- سینهای
در حالی که این نوع دریل از نظر عملکرد کم و بیش مثل دریل قبلی است، طراحی آن کمی متفاوت است. طبق نام این دریل اساسا دارای یک صفحه در انتهای خود است، که برای پشتیبانی و فشار بیشتر در حین سوراخ کاری استفاده میشود. با این کار میتوانید سطوح نسبتاً سختتری را در مقایسه با دریل دستی سوراخ کنید.
دریل شتر گلو (بریس)
اگر کسی میخواهد دریلی داشته باشد که با نهایت قدرت دست، بتوان از آن استفاده کرد و برای کار روی چوب هم ایده آل باشد، قطعا دریل شتر گلو باید انتخاب کند. دارای یک دسته کشیده جانبی است که دقت زیادی در سرعت و فشار هنگام سوراخ کردن چوب ارائه میدهد. به همین دلیل، میتوانید از مته بریس خود انتظار دقت و دقت بالایی داشته باشید.
دریل فشاری
همانطور که به احتمال زیاد می توانید از نام آن حدس بزنید، دریل فشاری متکی بر فشار دادن دریل به یک سطح مشخص است. معمولاً از این نوع دریل برای نجاری استفاده میشود. از آن میتوانید در فضاهای بسیار تنگ که نمیتوانید از اندازههای دیگر دریل استفاده کرد، بهره ببرید. اگرچه عملکرد ارائه شده توسط دریل فشاری بسیار محدودتر خواهد بود.
دریل دسته D شکل
این نوع دیگری از دریل است که به قدرت خارجی متکی است که به طور کلی از طریق سیم برقی تامین میشود. این دریلها دارای یک دسته D شکل هستند. با استفاده از این دسته ، شما به راحتی میتوانید برای مدت طولانی و بدون خستگی کار کنید. همچنین میتوانید انتظار عملکرد و قدرت بالایی را از آنها داشته باشید. طراحی و قدرت آنها به نحوی است که برای استفاده در ساختمان سازی بسیار ایده آل هستند.
دریل برقی (کابلی)
یک دریل برقی با سیم به پریز برق متصل میشود. در حالی که سیم ممکن است شما را با محدودیتهایی در حرکت مواجه کند، اما به لطف موتورهایی با کارایی بالا، عملکرد پرقدرت احتمال انتخاب بالایی را خواهند داشت. اگرچه، دریل برقی از لحاظ قدرتی حرف اول را میزند ولی برای استفاده در محیطهایی که نیازمند جابجایی و حرکت زیاد یا پر مسافتی است، قطعا به یک سیم سیار مطمئن نیاز پیدا خواهید کرد.
دریل شارژی (باتری)
در حالی که یک دریل شارژی اساساً همان عملکرد دریل برقی را ارائه میدهد، اما بسیار متنوعتر از آنها هستند. از آنجایی که این دریل به باتری متکی هستند، میتوان از آنها در هر نقطهای، بدون نگرانی در مورد کابل یا منبع تغذیه استفاده کرد. در واقع ویژگی محصر بفرد آنها قابلیت حملشان است. همانطور که گفته شد، یک دریل شارژی از نظر توان و قدرت عملکردی از دریل برقی عقبتر است و تا حدی میتواند توانی مشابه انواع برقی تامین کند.
دریل بادی (پنوماتیک)
مشابه بسیاری از ابزارهای پنوماتیک دیگر، یک دریل بادی نیز از طریق هوای فشرده کار میکند. بنابراین، شما به یک کمپرسور هوا به همراه دریل بادی نیاز خواهید داشت که میتواند کمی از نظر هزینه گران باشد، مگر اینکه از قبل برای ابزار خود از کمپرسور هوا استفاده کرده باشید. دریلهای پنوماتیک میتوانند گزینهای عالی بر اساس عملکرد باشند زیرا در برخی موارد میتوانند حتی از دریل برقی، قدرتمندتر باشند.
دریل مشتی
با توجه به نام این دریل، منبع انرژی مچ دست است. انرژی آن توسط عضلات دست و بازو تامین میشود. این دریل دارای یک حرکت چرخشی یا حرکت فشاری هستند که به شما امکان میدهد از آن برای سوراخ کردن هر جسم یا سطحی استفاده کنید. چنین متههایی عمدتاً برای نجاری استفاده میشوند. جاهایی که ممکن است به جای یک دریل برقی یا پنوماتیکی بسیار قدرتمند، دقت یک ابزار دستی جمع و جور را نیاز داشته باشید.
دریل چکشی
دریل چکشی نیروی چرخشی و نیروی ضربهای را برای حفاری و سوراخکاری در میان طیف وسیعی از مصالح بنایی، با هم ترکیب میکند. نیروی چرخشی دریل استاندارد، برای سوراخ کردن مواد سختی مانند آجر و بتن کافی نیست، بنابراین دریلهای چکشی مکانیزم چکشیای دارند که در حالی که مته به سرعت در حال چرخش است، مکرراً سر مته را به سمت ماده مورد نظر، میکوبد.
دریل پیچ گوشتی
این نوع دریل ابزاری جمع و جور است که برای نصب پیچ و سایر بستها در نظر گرفته شده است. دستگیره و ماشه اساساً شبیه به دریل معمولی میباشد، اما بدنه آن کوتاه است و به ابزار اجازه میدهد تا در مناطقی قرار بگیرد که یک دریل معمولی ممکن است، نتواند در آن قرار بگیرد.
دریل دیوار خشک (درای وال)
همانطور که از نام آن مشخص است ابزاری تخصصی برای نصب پنلهایی بر روی دیوار خشک هستند. این نوع دریل به صورت شارژی و برقی موجود هستن. با سرعتی که ارائه میدهند، کاربر را قادر میسازد به سرعت پنلها را نصب و عبور کند.
دریل دیوار خشک ابزارهای باریک و سبکی هستند که اساساً مانند دریل ضربهای کار میکنند، اگرچه معمولاً دارای یک عمق سنج قابل تنظیم میباشند، که عمق نفوذ را مشخص میکند.
دریل سرکج
دریل سرکج دارای دسته بلند و باریکی است، که تا نزدیکی سه نظام کوچک شده و عمود بر جایی است که مته در دستگاه نصب میشود. اگر در یک مکان تنگ کار میکنید، مانند زیر سینک یا بالای سقف، یک دریل سرکج گزینه بسیار خوبی است. این ابزارها برای راحتی و تحرک بیشتر ساخته شدهاند، بنابراین معمولاً با باتری کار میکنند.
دریل پرسی
دریل پرس یک ابزار برقی ثابت است که در کارگاه های نجاری و فلزکاری بسیار کاربرد دارند و استفاده از آنها رایج است. بدنه بزرگی دارد که بالای یک میز، توکار نصب میشود. اکثرا جایی نصب میشوند که موادی قصد کار بر روی آنرا داریم، میتوان محکم کرد تا از حرکت آن در حین کار جلوگیری شود.
دریل بتن کن
حفاری در آجر یا بتن با استفاده از دریل معمولی میتواند باعث سوختن آن شود یا دریل شروع به گرم شدن کرده و مته آن متلاشی شود. از این نوع دریلها برای استفاده در مصالحی مانند آجر و بتن بدون هیچ مشکلی، استفاده میشود.
انتخاب دریل
انواع مختلفی از دریلها برای انتخاب وجود دارد که هر کدام با نقاط قوت طراحی شدهاند تا به کاربر در انجام یک کار خاص کمک کنند. با در نظر گرفتن این موضوع، قبل از اینکه دریل مناسب را برای پروژه بعدی خود انتخاب کنید، باید ایده روشنی از نحوه استفاده از دریل داشته باشید.
اگر به سوراخهای مته دقیقی نیاز دارید، دریل پرس یک گزینه عالی است، اما اگر مواد آنقدر بزرگ است که نمیتوانید روی میز مته پرس قرار دهید، ممکن است لازم باشد برای انجام کار به یک دریل برقی تکیه کنید.
سخن پایانی
با در نظر نگه داشتن تمام انواع دریل های ذکر شده در بالا، اکنون میتوانید نسبتاً به راحتی دریل مناسب را انتخاب کنید.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.