مقدمه
آیا تا به حال شده که بخواهید سوراخی در دیوار حفر کنید، تابلویی را آویزان کنید اما از نداشتن ابزار موردنیاز، ناامید شده یا دست از کار بکشید؟ دریل برقی میتواند در این شرایط و بسیاری از موقعیتهای دیگر کارتان را به سادگی راه بیاندازد.
اگر شما عاشق انجام دادن کارهای خودتان هستید یا عاشق پروژههایی که مربوط به تعمیرات یا فنی است، پس جای درستی آمدهاید. ما به شما کمک میکنیم تا بهترین دریل برقی را بر اساس کیفیت، سازگاری و محبوبیت بین دیگران، انتخاب کنید. در این مقاله قصد داریم، معرفی انواع دریل؛ کدام دریل مناسب کار شماست؟ را تا رسیدن به جواب لازم و کامل همراه با هم پیگیری کنیم.
اهمیت استفاده از دریل مناسب
دریل برقی بر پایه یک موتور الکتریکی کار میکند که یک ابزار با قابلیتهای زیادی است که جهت سوراخ کاری در موادی مانند پلاستیک، فلز یا چوب به کار میرود. دریل برقی دارای چندین قطعه مختلف است که در کنار هم باعث عملکرد آن میشود. این قطعات شامل ماشه روشن/ خاموش، سوئیچ معکوس، دسته و دستگیره، سه نظام، موتور و مته است.
انتخاب دریلی که برای کارتان مناسب نباشد، میتواند منجر به مشکلات متعددی شود. از جمله مشکلاتی که ممکن است با آن مواجه شوید: ناسازگاری با کاری که انجام میدهید، کابل تغذیه یا سیم برقی که میتواند مانع پیش رفتن پروژه شود، ابزاری شارژی که باتری آن را بیش از حد سنگین میکند، طراحی نامناسبی که استفاده از آن را دشوار می کند و مسائلی از این قبیل دست و پنجه نرم خواهید کرد.
6 نکته حیاتی و بسیار مهم هنگام خرید دریل
میزان بودجه
همانطور که ممکن است مطلع باشید، قیمت یک دریل برقی بسته به مته و آنچه که دقیقاً میتواند انجام دهد، متفاوت خواهد بود. میتوانید دریل برقیای را پیدا کنید که قیمت آن از 500 هزار تومان شروع میشود و تا 250 میلیون تومان ادامه پیدا میکند.
تعیین اینکه قصد دارد به چه میزان هزینه کنید، مهم است. اما شما باید یک نکته ضروری را هم در نظر بگیرید: انتخاب دریل تا حد ممکن ارزان، ممکن است کارایی لازم را نداشته باشد و همچنین انتخاب دریل خیلی گران هم ممکن است، به کارتان نیایید.
خدمات پس از فروش
اطلاع از میزان پوشش گارانتی یک ابزار برقی مهم است، زیرا نشان میدهد که یک سازنده تا چه حد پشت محصولات خود میایستد. همچنین به شما دورنمایی از میانگین طول عمر دستگاهی که قصد خرید آنرا دارید، خواهد داد.
به این نکته توجه کنید که برخی از تولید کنندگان پوشش گارانتی متفاوتی، برای خود ابزار و پوشش جداگانه برای باتری یا شارژر ارائه میدهند.
شارژی یا برقی
درک مزایا و معایب دریلهای برقی یا شارژی بسیار مهم است، چون در غیر این صورت ممکن است ابزار اشتباهی را برای کار انتخاب کنید.
دریل برقی معمولاً قویتر و سبکتر از دریل شارژی هستند. با این حال، آنها صدای زیادی تولید میکنند. و نیز به دلیل کابل برقی که به آن متصل است، به احتمال زیاد همیشه زیر دست و پای شما خواهد بود و میزان حرکت شما در محیط را محدود خواهد کرد.
در آن طرف، دریل شارژی هم مزایای مختص به خود را دارند و بسیار مفید هستند. اما ابزارهای بزرگ و سنگینی هم محسوب میشوند که با طول عمر کوتاه و محدودیت در میزان قدرت کار نسبت به دریل برقی، کار میکنند.
شارژر باتری
بهترین شارژرها از فرآیند شارژ 3 مرحلهای استفاده میکنند که گاهی اوقات به عنوان شارژر چند مرحلهای هم از آنها نام برده میشود. روش سه مرحلهای توسط شارژرهای باتری مبتنی بر لیتیوم و نیکل استفاده میشود. با این حال، آنها به روشهای متفاوتی شارژ میشوند.
نوع و عمر باتری
ردهبندی باتریها بر اساس آمپر بر ساعت (Ah) انجام میشود. این واحد نامپذاری، به این معنی است که باتریهایی که Ah بالاتری دارند به دریل شارژی اجازه میدهند برای مدت طولانیتری کار کند.
باتریهایی که به همراه دریل عرضه میشوند معمولاً ظرفیت 1.3 یا 1.5Ah دارند. این میزان از آمپر برای اکثر پروژههای کارایی کافی را دارد. اما این کارایی در مورد همه پروژهها صادق نیست.
گشتاور
به طور خلاصه، گشتاور نیروی چرخشی است که توسط دریل وارد میشود. برای بستن و یا باز کردن پیچ و همچنین سوراخ کاری به گشتاور نیاز است. به عنوان یک قاعده کلی، کارهای سختتر (مانند کار بر روی مواد سختتر یا پیچهای بزرگتر) به سطوح بالاتری از گشتاور نیاز دارد.
کدام کار، کدام دریل
همانطور که در ادامه این مقاله خواهید خواند، انواع متنوعی از دریلهای برقی وجود دارد که برای انواع مختلفی از مشاغل مناسب هستند.
انواع دریل
دریلهای برقی ابزاری محبوب در بین حرفهایها و علاقه مندان به تعمیرات و کارهای فنی هستند. از آنها میتوان برای کارهای مختلفی مانند سوراخ کردن، نصب پیچ و حتی حفاری استفاده کرد. انواع مختلفی از دریلهای برقی در بازار موجود است که هر کدام ویژگیها و قابلیت های منحصر به فرد خود را دارند. در ادامه مقاله به انواع اصلی دریل برقی و کاربرد آنها می پردازیم.
دریل برقی
دریل برقی قویترین نوع از انواع دریل برقی است. آنها توسط یک سیم برق تغذیه میشوند، به این معنی که آنها یک منبع تغذیه ثابت و قابل اعتماد دارند. به دلیل قدرت و گشتاور بالای خود شناخته میشوند که آنها را برای کارهای سنگین مانند حفاری در سنگ یا بتن ایده آل میکند. آنها همچنین برای حفر کردن سوراخهای بزرگ و استفاده از متههای بزرگتر مناسب هستند
دریل شارژی
دریل شارژی، که به عنوان دریل باتریای نیز شناخته میشوند، انعطاف پذیری و تحرک بیشتری را نسبت به دریل برقی ارائه میدهند. آنها از یک باتری قابل شارژ استفاده میکنند، به این معنی که میتوان آنها را بدون نیاز به یک پریز برق در هر محلی استفاده کرد. آنها برای کارهایی مانند سوراخ کاری در چوب ، فلز و پلاستیک و نصب پیچ مناسب هستند. همچنین برای کارهایی که نیازمند جابجایی در محیط است، کارآمدند. با این حال، عمر باتری محدودی دارند و ممکن است قدرتی به اندازه دریل برقی نداشته باشند.
دریل چکشی
دریل چکشی برای حفاری در سنگ و بتن طراحی شدهاند. آنها یک حالت چکشی دارند که به شکستن مواد، کمک می کند. این حالت چکشی باعث میشود آنها از دریل برقی یا دریل شارژی کارآمدتر باشند. آنها همچنین برای حفاری سوراخهای بزرگ در سنگ و بتن مناسب هستند. از آنها برای کارهای سنگین استفاده میشود.
دریل پیچ گوشتی
دریل پیچ گوشتی یا پیچ گوشتی برقی- شارژی شبیه دریل شارژی هستند اما برای باز و بسته کردن پیچها و سایر بستها طراحی شدهاند. آنها گشتاور خروجی بالایی دارند و برای کارهایی مانند نصب کابینت و مونتاژ مبلمان مناسب هستند. این نوع از دریل معمولاً قدرتمندتر از دریلهای شارژی هستند و برای کارهای سنگین طراحی شدهاند. آنها می توانند برقی یا شارژی باشند.
دریل مگنت
دریل مگنت که به آن دریل آهنربایی یا مغناطیسی هم میگویند، یک ابزار برقی تخصصی است که برای حفر سوراخهای بزرگ در فلز طراحی شده است. آنها معمولاً در زمینههای صنعتی و ساختمانی استفاده میشوند. همچنین آنها دارای یک پایه مغناطیسی قوی هستند که مته را در حین حفاری محکم و ثابت نگه میدارد. این قابلیت آن را برای حفاری در فضاهای تنگ یا بالای سر ایده آل میکند.
دریل نمونه بردار
یک دریل نمونه بردار دارای طراحیای است که به آن اجازه میدهد، قطعهای از مواد را به شکل استوانه جدا کند. این نوع از دریلها اساسا یک موتور بزرگ هستتند، که بعضاً روی یک پایه نصب میشود تا در حین حفاری ثابت بماند. به جای اینکه یک سوراخ کلی ایجاد کند، به صورت استوانهای سوراخ حفر میکند.
دریل همزن
دریل همزن با ساختار متفاوتی که دارند برای ترکیب و مخلوط کردن موادی نظیر گچ، ملات یا بتن در حجم متناسب با ظرفیت دریل به کار میرود. مته این نوع از دریل معمولا شکل متفاوتی از متههای معمولی دیگر دارد. بعضاً اشکال دیگری از این دریل هم تحت عنوان نهال کن شناخته میشود که برای کندن زمین استفاده میشوند.
دریل سرکج
در صورت نیاز به دسترسی به فضاهایی که دریلهای معمولی قادر به دستیابی به آنها نیستند، از این نوع دریلها به علت شکل طراحی خاصی که دارند، استفاده میشود. این نوع در بین لولهکشها و برقکاران بسیار محبوب هستند. دریل سرکج به لولهکش اجازه میدهد لولهها را در بهترین جای خود نصب کنند.
علاوه بر این، برقکاران میتوانند بدون نیاز به نگه داشتن دریل در زاویه غیر طبیعی و مشکل از این ابزار استفاد کنید.
دریل ستونی
این دریلها بیشتر در کارگاهها و تعمیرات لوازم به کار بسته میشوند. با ثابت نگه داشتن ابزار و همچنین قطعات میتوانید در کنار بالا بردن سرعت، دقت را هم افزایش بدهید.
سخن پایانی
در پایان، همانطور که ملاحظه کردید انواع مختلفی از دریل برقی در بازار وجود دارد که هر کدام ویژگیها و قابلیتهای منحصر به فرد خود را دارند. دریلهای برقی قدرتمندترین نوع دریل برقی هستند، در حالی که دریل شارژی انعطاف پذیری و تحرک بیشتری را با خود دارند.
دریل چکشی برای حفاری در سنگ و بتن طراحی شدهاند و پیچ گوشتی برقی- شارژی برای نصب و باز کردن پیچها و سایر اتصالدهندهها طراحی شدهاند. دریل مگنت برای حفاری سوراخهای بزرگ در فلز طراحی شدهاند. مهم است که دریل برقی مناسب را با توجه به نیاز و کار مورد نظر انتخاب کنید تا از بهترین عملکرد و کارآیی اطمینان داشته باشید.
شما میتوانید برای دریافت خرید و مشاهده قیمت ابزار مختلف نظیر دریل از طریق سایت ابزارسرا با ارسال رایگان یک روزه به سراسر کشور، همین حالا اقدام کنید.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.