مقدمه
دانستن و شناخت انواع دریل به شما کمک میکند ابزار مناسب را برای کار انتخاب کنید. در ساده ترین شکل، دریل ابزاری است که از چرخش یا حرکت مته برای ایجاد سوراخ استفاده میکند. این یک تعریف کاملاً باز است و شامل همه چیز از دریلی که در دندان پزشکی استفاده میشود تا دستگاههای سنگین حفاری تونل میشود. ما بر روی انواع دریلهایی که معمولاً در ساخت و ساز و در اطراف خانه استفاده میشود، تمرکز خواهیم کرد. در این مقاله به جزئیات تفاوت انواع دریل و کاربرد انواع دریل پرداختهایم.
با این حال، قبل از اینکه به آنها بپردازیم، اجازه دهید چند تعریف فنی را مستقیماً تشریح کنیم. یک دریل با استفاده از مته سوراخ ایجاد میکند. در کاربردی دیگر از دریل؛ اپراتور پیچها، مهرهها و سایر بستها را با استفاده از دریل پیچ گوشتی محکم میکند. اکثر مردم هنگام در نظر گرفتن دریل به هر دو نوع کاربرد فکر میکنند.
کاربرد انواع دریل
– دریل معمولی: محبوب در بین همه
دریل های برقی و شارژی دارای یک سخ نظام هستند که کمی باز و یا بسته میشود. صرف نظر از ولتاژ، اندازه باتری یا نام تجاری، این ابزارها به سادگی و سهولت بالا، در جهت عقربههای ساعت و خلاف جهت عقربههای ساعت میچرخند. برخی از دریلها همچنین دارای یک کلاچ مته هستند که به شما امکان میدهد به صورت مکانیکی میزان نیرویی را که هنگام نصب پیچها منتقل میکنید، تنظیم کنید.
این نوع از دریل ها معمولا به صورت برقی در دسترس هستند، یعنی باید برای کار کردن به سیستم برق شهری یا ژنراتور نصب باشند، بیشترین کاربری را برای تعمیرات و پروژههای خانگی که توسط صاحبین مشاغل یا افراد عادی در حال حاضر دارد.
از یک دریل برای حفاری و سوراخ کاری در چوب، فلز و پلاستیک استفاده کنید، اندازه سوراخی که در حال سوراخ کردن آن هستید تعیین میکند که چقدر به یک دستگاه قدرتمند نیاز دارید. دفترچه راهنما دارای مشخصاتی است که به شما میگوید چه اندازههایی را میتوان بر روی آن نصب کرد. همچنین میتوانید اطلاعاتی از اندازه و قطر سه نظام بدست آورید. یک سه نظام 8/3 اینچی از مته 2/1 اینچی یا بزرگتر پشتیبانی نمیکند. یکی از بخشهای مهم تفاوت دریل ها همین قسمت است.
بیشترین تفاوت دریل ها با یکدیگر به برقی (کابل تغذیه متصل به برق) و شارژی (منبع تغذیه از باتری قابل شارژ) برمیگردد. علاوه بر این محل و موقعیتی که دریل از آن استفاده میشود باعث ایجاد تفاوت در بین آنها میشود. در زیر به انواع این تفاوتها و دریلها اشاره و آنها را تشریح کردهایم.
– دریل پیچ گوشتی
این نوع از دریلها همانطور که از نامشان مشخص است، برای نصب و باز و بسته کردن پیچ، مهره، بست و رول پلاک کاربرد بسیاربالایی دارند. این نوع از دریل هم به صوردت برقی و هم به صورت شارژی در دسترس هستند. با اینحال امروزه به علت بالا رفتن قدرت و میزان شارژ دهی انواع شارژی آن، با اقبال بیشتری از سوی مصرف کنندگان روبرو شده است.
– دریل چکشی
دریل چکشی یا دریل ضربهای، طرح اولیه یک دریل را دارد. فقط یک مکانیسم چکشی اضافه بر روی آن اضافه میکنند که مته را به عقب یا جلو به صورت مداوم، حرکت میدهد تا سطوح را خرد کند.
این در حالی رخ میدهد که موتور مته را میچرخاند. اکثر دریلهای چکشی به شما امکان میدهند از بین حالت حفاری چکشی، حالت فقط حفاری یا فقط حالت چکشی انتخاب کنید. به عبارت دیگر، میتوانید مکانیزم چکش کاری را غیرفعال کنید و مانند هر دریل دیگری از آن استفاده کند، دریل چکشی یا دریل ضربهای، طراحی اولیه یک دریل را دارد. به عبارت دیگر، می توانید مکانیزم چکش کاری را غیرفعال کنید و مانند هر دریل دیگری از آن استفاده کنید.
– دریل بتن کن
دریل بتن کن، برادر بزرگ دریل چکشی است. اندازه این نوع دریلهای بتن از کمی بزرگتر شروع و تا بسیار بزرگتر از دریل چکشی ادامه دارند. اینها از مکانیزم چکشی قویتر برای ارائه قدرت بسیار بیشتر از دریل چکشی استفاده میکنند.
چکش کاری با چرخش حالتی است که برای سوراخ کردن بتن، آسفالت، آجر، سنگ یا سایر مصالح بنایی استفاده میشود. هنگام سوراخ کردن یا شکستن بتن، آسفالت، سنگ، آجر یا بنایی از دریل بتن کن استفاده کنید. بزرگترین این ابزارها حفره های تا 2 اینچ را به راحتی حفر میکنند.
بتن کن در واقع دارای مکانیزم چکش و ضربه در داخل ابزار است. با روشن شدن موتور، مکانیسم چکش فعال میشود و دستگاه شروع به ضربه زدن و ایجاد سوراخ در مواد مورد نظر می کند. متههای مورد استفاده در چکشهای تخریب با سایر متهها متفاوت است، زیرا این متهها چرخشی ندارند. آنها به راحتی وارد سطوح سختی مانند بتن، سنگ و سیمان میشوند تا بتوانند سوراخ هایی به اندازه دلخواه ایجاد کنند که در آن پیچ یا سایر ادواتی که نیازمند نصب شدن هستند، فرو میرود و جا میگیرد. برخلاف دریلهای چرخشی، این دریلها با جلو و عقب کردن مته، ضربه میزنند و بنابراین میتوانند سوراخهایی در مواد سخت مانند بتن ایجاد کنند.
از آنجایی که این ابزارها بسیار سریع و قدرتمند عمل میکنند، چکش تخریب یکی از اصلی ترین ابزارهای ساختمانی است که هر کارگر و پیمانکار ساختمانی به آن نیاز دارد و باید در جعبه ابزار خود آنرا داشته باشد. از قسمت بعدی تفاوت دریل ها در نوع کاربرد و اندازه آنها تغییر ویژهای میکند.
– چکش تخریب
چکش تخریب، که به آن بتن کن یا دریل چکشی نیز میگویند (هیچ کدام از دو اسم اخیر، نامهای درستی برای چکش تخریب نیستند)، ابزاری قدرتمند است که میتواند کارهای سنگینی مانند اسکنه و حفاری در مواد سخت را انجام دهد.
شبیه دریل چکشیاند، که در حین چرخش مته را به داخل و خارج میکوبد. با این حال، چکش چرخشی به جای کلاچ مخصوص از مکانیزم پیستونی استفاده میکنند. این باعث میشود که آنها ضربات چکشی بسیار قویتری بر روی سطوح وارد کنند و سوراخهای بزرگتر را با سرعت بیشتری ایجاد کنند.
از لحاظ کاربردی و کارایی مشابه با بتن کن و دریل چکشی هستند، اما محل و موقعیت کاربرداش با آن دو متفاوت است. از لحاظ کاربردی در طیف بالای دریل بتن کن، به علت قدرت وافر و مکانیزم متفاوتی که دارند قرار میگیرند.
– دریل نمونه بردار
دریل نمونه بردار یکی از کمیابترین دریلها یا بهتر بگوییم کمتر کسی با آشنایی دارد. این ابزار اساساً دارای یک موتور بزرگ است که گاهی اوقات به یک پایه متصل میشود که در حین مته کاری آن را ثابت نگه دارد. یک مته هسته دار یا تو خالی در داخل سه نظام آن نصب میشود. این متته به جای سوراخ کاری یا حفاری، یک قالب از مواد را خارج میکند.
هیچ برنامه کاربردی نظیر چکش کاری، ضربهای یا تخریب برای آن درنظر نمیگیرند.
هیچ چیز کار یک دریل نمونه بردار را انجام نمیدهد. هنگامی که میخواهید سوراخهای بزرگی در بتن ایجاد کنید – حتی تا قطر چند فوت – به دریل نمونه بردار حتما نیاز پیدا خواهید کرد.
این ابزارهای تخصصی به کندی حرکت میکنند، و برای کار با آنها باید از قبل پیش بینی نموده و به میزان فعالیت آن توجه کرد.
– دریل مغناطیسی
دریل مگنت یا مغناطیسی دریلی است که به فلزاتی نظیر آهن، فولاد ضد زنگ، تیتانیوم، اینکونل و سایر مواد مشابه میچسبد و برش و یا سوراخ کاری را انجام میدهد. یک دریل مغناطیسی از یک پایه آهنربایی، یک موتور، یک بدنه دریل و یک سه نظام تشکیل شده است.
این نوع دریل دارای مزیتهایی نسبت به دریل معمولی و سایر انواع دریل هستند: شامل افزایش ثبات، کاهش خستگی هنگام حفاری، دقت و کیفیت بهتر در سوراخ کاری، برش سریع سوراخهایی با قطر بزرگ و مانور آسان است.
در عملیات زیر اغلب از دریل مغناطیسی استفاده میکنند: ساخت و ساز ساختمان، جوشکاری
ساخت کامیون و وسایل نقلیه ویژه، کشتی سازی، خط لوله نفت و گاز، صنعت راه آهن، امکانات تعمیر و نگهداری و ساخت پل.
– دریل همزن
دریل همزن برای مخلوط و ترکیب کردن یک دست رنگ، گچ یا ملات طراحی شده اند. برخی از میکسرها را فقط میتوان به صورت دستی به کار گرفت، اما اکثریت آنها برای استفاده با دریل طراحی شدهاند.
دریل همزن معمولا گشتاور بالایی تولید میکنند. برای طیف گستردهای از مواد، از رنگ گرفته تا گچ، سیمان و رزین اپوکسی قابل استفاده هستند. این ابزار که به عنوان مخلوط کن بتن هم شناخته میشوند، دارای یک موتور تمام بلبرینگ و چرخ دندههای فولادی دقیق است که قدرت زیادی را برای کار ترکیب و مخلوط کردن با گشتاور بالا ارائه میدهند.
– دریل ستونی
دریل ستونی یکی از تجهیزات شناخته شده نجاری است. در حالت ایده آل، این ابزار برای انجام تنها کار حفاری ایجاد شدهاند. با این حال، با گذشت زمان، چندین شاغل نجاری راه هایی برای استفاده از دریل پرس برای کارهای دیگر پیدا کردهاند. قبلا فقط برای حفاری مناسب بود، اکنون برای برش مادگی، سنباده و بسیاری موارد دیگر استفاده میشود.
به این ترتیب، با انجام طیف وسیعی از کارهای مختلف نجاری بر روی دریل پرسی یا ستونی میتوان بیشترین فایده را از این نوع دریلها برد.
سخن پایانی در مورد تفاوت و کاربرد انواع دریل
دریل یکی از ابزار بسیار پرکاربرد و در عین حال محبوب در بین مشاغل مختلف است. با نگاهی گذرا به این ابزار به نظر میرسد، تنها به کار سوراخ کردن یا حفاری میآید.
در حالی که قابلیت مجهز شدن به انواع وسایل جانبی دارند، میتوان از آنها استفادههای زیادی کرد. در این مقاله به تفاوت دریل ها پرداختیم تا بتوانیم به شما در انتخاب دریل مناسب، کمک کرده باشیم.
برای تهیه انواع دریل برقی و شارژی میتوانید هم اکنون از طریق سایت ابزارسرا با مشاهده قیمت ابزار، انواع مختلف دریل را مشاهده و با ارسال رایگان به سراسر کشور درب منزل دریافت کنید.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.