لرزش در دستگاه‌های برقی و راهکار های از بین بردن آن

Vibrations Alert

علت لرزش در دستگاه‌های برقی

 

همانطور که کاربران ابزارآلات برقی دریافته اند، برخی ابزار برقی لرزش بسیار بالایی ایجاد می کنند. این لرزش در بسیاری موارد به حدی زیاد است که به سیستم گردش خون و حتی سیستم عصبی کاربر آسیب وارد میکند.

کاربرانی که از ابزار به طور متداول و یا برای مدت زمان طولانی استفاده می کنند در معرض آسیب های فراوانی ناشی از دستگاه  هستند. نکته مهم این است که آسیب های مذکور قابل پیش گیری میباشند اما اگر کابر دچار یکی از این آسیب ها گردد امکان درمان تا حدی غیر ممکن می نماید. یکی از موثرترین راه حل ها در پیش گیری از وقوع چنین آسیب هایی کاهش لرزش ابزار آلات میباشد.

امروزه بسیار از سازمان ها در حال طراحی ابزارهایی به منظور کاهش لرزش دستگاه برای جلوگیری از آسیب به کاربر هستند، به طور مثال دسته ها و دستکش های ضد لرزش با توجه به استاندارد ISO 10819 به این منظور طراحی و تولید گردیده اند.

ریسکهای ناشی از لرزش دستگاه‌های برقی

سندرم لرزش دست HAVAS که گاهی به عنوان سفیدی انگشت VWF خوانده میشود یکی از این عارضه هاست که حتی امکان تبدیل به قانقاریا را نیز دارد. این عارضه معمولا برای کاربرانی پیش می آید که بطور مداوم بیش از 6 ساعت در روز از دستگاه های بادی، ابزارآلات برقی با لرزش بالا (مانند چکش تهای تخریب و دریل های چکشی صنعتی)و یا ابزار آلات موتوری دستی استفاده می کنند.نشانه های این سندرم به شرح زیر است:

• احساس بی حسی یا سوزش در انگشتان
• کاهش در چالاکی و احساس در در انگشتان و مفاصل
• تغییر رنگ (سفید شدن) در یک یا چند انگشت

 

چگونه می توان ریسک را کاهش داد؟

به طور کلی آسیب رسیده به کاربر به لرزش دستگاه و مدت زمان کار با دستگاه بستگی دارد، بنابراین اگر بتوان لرزش دستگاه را کاهش داد امکان افزایش زمان مدت کار با دستگاه افزیاش و همچنین آسیب رسیده به کاربر کاهش پیدا خواهد کرد.
برای فائق آمدن بر این مشکل بسیاری از شرکت ها شروع به طراحی و تولید نمونه هایی جهت کاهش لرزش دستگاه نموده اند، این مدل ها هر روزه در حال توسعه و بهبود میباشند.

تاثیر لرزش دستگاه‌های برقی بر بهره‌وری:

دستگاه های با لرزش بالا تنها روی کاربری کاربر تاثیر منفی دارند، بلکه به طور زنجیر وار امکان کاهش دقت در کار، مشکلات در نگهداری و تعمیرات و تغییرات در برنامه ریزی را برای کاربر و یا دستگاه بوجود می آورند.
کاربری در نتیجه کاهش لرزش دستگاه هستند:امکان افزایش در مدت زمان کار با دستگاه
استفاده از زمان هایی که کاربر بدلیل لرزش دستگاه دچار آسیب می گردد
عدم بازنشستگی زودهنگام برای کاربران حرفه ای بدلیل سندرم لرزش دست
عدم ایجاد بی حسی در دست کاربران و در نتیجه کاهش خطا

مثال زیر بررسی اجمالی در زمان واقعی کار در چکش های تخریب بدون سیستم کنترل لرزش است:

طبق بررسی انجام شده کاربران امکان سوراخکاری 150 سوراخ با ابعاد 6X40 میلیمتر در طول یک روز یا 8 ساعت کاری را دارند. اگر مدت زمان ایجاد هر سوراخ را 5 ثانیه درنظر بگیریم مدت زمان کار مفید کاربر در 8 ساعت برای هر روز کاری تنها 12 دقیقه و 30 ثانیه خواهد بود.

سیستم کنترل لرزش بوش، نوآوری برای غلبه بر لرزش

شرکت بوش سال‌هاست که انواع مختلف ابزارآلات حرفه ای تولید و همواره سعی در بهبود کیفیت کالاها و طراحی بروز آنها داشته است، در این راستا این شرکت با درک آسیب های ناشی از لرزش ابزارهای دستی نسبت به طراحی ابزارهای با لرزش کم اقدام نموده است. کلیه محصولات دستی بوش دارای حداقل میزان لرزش جهت کاربری مناسب طراحی می گردند و هم چنین دستگاه با موازنه وزنی، کاربری روان و آسانی کار را ایجاد میکند.
شرکت بوش در سال 2001 با به کارگیری سیستم کنترل لرزش در سنگ ها، استاندارد کنترل لرزش را کسب نمود و پس از آن در چکش های تخریب و دریل های چکشی سیستم کنترل لرزش در دسته را ابداع نمود. نوآوری های بوش به اینجا ختم نشد و این شرکت در سال 2008 سیستم کنترل لرزش درونی خود را معرفی نمود. این سیستم باعث کاهش لرزش ابزارآلات برقی تا 60 درصد می گردد.

 

1-چکش های تخریب و دریل های چکشی

دریل های چکشی و چکش های تخریب، سیستم کنترل لرزش بوش در دو بخش مبدا ضربه و ناحیه تاثیر بر دست ها عمل میکند.
مرحله 1- محفظه هوایی بزرگ تر (بالشتک های هوا) در مقایسه با سیستم ضربه زن فلزی بزرگ تر باعث کاهش در فشار وارده به دستگاه و در نتیجه کاهش لرزش دستگاه می گردد.مرحله 2- عایق ضد لرزش تعبیه شده در بالا و پایین دسته های دستگاه باقیمانده لرزش را از بین می برند. درنتیجه اعمال دو مرحله فوق لرزش دستگاه تا بیش از 40 درصد می یابد.

 

2- سنگ ها و مینی سنگ ها

سنگها و مینی سنگ های بوش بوش با بهره گیری از سیستم لرزه گیر درونی در گروه سنگ های با کمترین میزان لرزش دربازار قرار میگیرند. این سیتم از 3 بخش تشکیل شده است:1. دسته اصلی و کمکی هیچ گونه تماس مستقیمی با موتور دستگاه ندارند. عایق ضدلرزش نیز باقیمانده لرزش را کاهش می دهند تا کمترین میزان لرزش به کاربر منتقل گردد.
2. عایق های ضد لرزش با فرکانس لرزش دستگاه و کاربری تنظیم میگردد تا لرزش را به کمترین حد ممکن کاهش دهند.
3. اتصالات (پیچهای) مخصوص بوس: این اتصالات که در دسته اصلی و کمکی استفاده می گردند، اتصالات دستگاه را حتی در صورت آسیب دیدن عایق های اتصال فراهم می آورد.مراحل فوق علاوه بر حداقل لرزش، حداکثر ایمنی را در کار با سنگ ها و مینی سنگ ها فراهم می آورد.

موارد قابل توجه در هنگام خرید و کار با ابزارآلات برقی:

  • تهیه و خرید دستگاه هایی که از عنوان سیستم کنترل لرزش استفاده می کنند. (در دستگاه های بوش این قابلیت با عنوان Vibration Control System معرفی می گردند)
  • طراحی ارگونومیک به معنی ضد لرزش نیست !
  • به کاربران نحوه صحیح استفاده از ابزار آموزش داده شود
  • حتی الامکان از دستکش های ضدلرزش با استاندارد ANSI S3.40-2002 – ISO 1081 استفاده نمایید.
  • شرایط مناسب را در کار فراهم نمایید:
  • اجازه دهید ابزار برقی نیرو را فراهم کند نه شما
  • ابزار را از محل مناسب مانن ناحیه پوشش نرم دسته در دست بگیرید
  • در حین کار به کاربران استراحت دهید
  • سعی کنید با بدن و دست گرم و بدون عرق کار کنید
  • سیگار نکشید!! نیکوتین، لرزش و هوای سرد باعث اختلال در سیستم گردش خون شما می‌شود.
  • دستگاه را در شرایط ایده آل نگاه دارید (از نگهداری و تعمیرات غافل نشوید)
  • کاربران را از علائم و عوارض لرزش دست آگاه کنید، هم چنین در صورت بروز علائم، درمان را به سرعت آغاز کنید.
banaei
ارسال دیدگاه